Popular Posts

8/13/2009

Al- Fatihah buat ustaz Asri Rabbani

K
UALA LUMPUR: Ketua kumpulan nasyid Rabbani, Asri Ibrahim, 40, meninggal dunia di Hospital Pantai, di sini, kira-kira jam 11 pagi tadi kerana sakit jantung.

Allahyarham yang juga penyanyi utama kumpulan itu dilaporkan pengsan ketika mengendalikan program Syahadah musim kelima di Angkasapuri, sebelum dikejarkan ke hospital berkenaan.




bila sudah sampai masanya,tidak akan dilewatkan atau dipercepat walau satu saat...sudahkah kita semua bersedia untuk menghadapi saat ini??


"Aku adalah pengejar syurga akhirat,bagiku dunia ini adalah tempat mempersiapkan segala sesuatu untuk meraih syurga akhirat;aku yakin bahawa syurga akhirat tidak akan pernah dapat aku raih kecuali aku boleh menikmati syurga dunia terlebih dahulu.Maka rumah dan keluargaku adalah syurga dunia paling indah buatku. Tempat kerja syurga dunia harianku. Tetangga, masyarakat,dan bangsa adalah syurga duniaku yang lebih luas.Ke manapun dan sampai bila-bila pun syurgaku selalu bersamaku..."-Asri Rabbani


kredit buat : Ummi Anni

******************************************************

Al-fatihah... semoga roh Ustaz Asri Rabbani ditempatkan bersama orang2 yang soleh dan mendapat cucuran rahmat serta kasih sayang Allah...amiin.

setiap hari, pasti ada berlakunya kematian,entah hari ini,lima minit akan datang,atau esok pasti saat kita pula yang datang.sememangnya jika ditanya adakah kamu sudah bersedia untuk mati? saya rasa pasti tiada siapa yang berani mengatakan " aku sudah bersedia!". lumrah sifat manusia,bila terhantuk baru terngadah.oleh itu, disini saya mengambil peluang untuk menyeru diri saya dan juga saudara-saudari diluar sana untuk sama2 merenung sebanyak manakah amalan dan kebaikan yang sudah kita kerjakan,adakah sudah mampu memberatkan timbalan disebelah pahala 'mizan Allah'?.."tepuk dada tanyalah iman" masing2...

ucapan takziah juga saya ingin berikan kepada saudara mara allahyarham dan seluruh peminat beliau..

post signature



2 comments:

  1. Al Fatihah!!

    Mmg TERKEJUT masa mula2 tau berita ni kat FaceBook...

    Semoga ROH Beliau bersama yg SOLEH!!

    ReplyDelete
  2. --> MaMa

    em..betul tu mama..saya pon terkejut gak mase terbace berita dari satu blog..mula tu agak tak percaya..tapi bila tgok ramai yang dah buat artikel..mulala saya pun buat artikel jugak..semoga Allah letakka beliau dikalangan Solihin...amiin

    ReplyDelete


1. Berilah Teguran/Komentar Walau Sepatah Kata..
2. Komenlah Dengan Nama dan Blog Sendiri
3. Boleh Guna Kod² Seperti Ini < b >, < i >, < a >

Followers

[:: sembang-sembang ukhuwwah ::]


ShoutMix chat widget