Popular Posts

10/18/2009

Tragedi maut...

K
u biar gambar yang berbicara kerana diriku kelu untuk bersuara........


akhbar harian metro(jumaat 16 oktober 2009)




gambar kancil yang dipandu oleh kakakku...hancur...


bahagian depan yang rosak teruk akibat bertembung face to face dengan proton wira penyangak!!!



inilah proton wira si budak bawah umur tu...geram!!!!


p/s : hati2 di jalan raya...jgn jadi sebab orang lain merana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

post signature



26 comments:

  1. takziah atas berita ini..ajal maut di tangan Tuhan..moga-moga beliau ditempatkan bersama-sama golongan yang beriman..aminn

    ReplyDelete
  2. takziah ye
    doakan rohnya ditempatkan dikalangan org y beriman
    amin

    ReplyDelete
  3. takziah buat sahabatku... kuatkan semangat ek,

    ReplyDelete
  4. Insya Allah, beliau ditempatkan bersama-sama anbiya, syuhada dan solihin...

    Beliau pulang dari kerja mulia, mendidik pewaris-pewaris Nabi...

    ReplyDelete
  5. Salam..
    Semoga roh arwah dicucuri rahmat ke atasnya....

    ReplyDelete
  6. inilah kemuncak kepada ibu bapa yg terlalu manjakan anak, anak nak kereta diberi kereta walau masih di bawah umur, dah ramai yg jadi mangsa, skarang ahli keluarga kita pula yang kena, menyesal menangis air mata darah sekalipun tidak akan dapat mghidupkan yang sudah tiada, duit jutaan ringgitpun tidak boleh gantikan anak yg rindukan susu ibunya.....

    ReplyDelete
  7. takziah ana ucap..banyakkan sabar...
    ada hikmah disebalik kejadian...
    Allah lebih menyayanginya...

    ReplyDelete
  8. geram??? geram ke Allah ke? takziah....

    ReplyDelete
  9. salam...maaf kerana baru dapat jumpa blog ini...terima kasih kerana ikut blog saya.

    ReplyDelete
  10. --> anonymous...
    sempat lagi nak provok..
    geram kat budak bengong tu la...jgn slh faham

    ReplyDelete
  11. salam.. syam, kak zaleha ke yg meninggal tu?

    ReplyDelete
  12. --> Aniemz
    salam anim..bukan kak zaleha..kak nazirah...kakak yang atas pada zaleha...

    ReplyDelete
  13. --> semua yang komen dan mendoakan arwah

    terima kasih atas doa kalian...moga doa kalian kembali kepada arwah kembali jgak pahalanya kepada kamu semua..amin

    ReplyDelete
  14. moga Allah tmpatkan rohnya bersama org2 yg beriman

    ReplyDelete
  15. kita orang agama ni kena jaga percakapan... semua sekali....

    ReplyDelete
  16. anonymous: tiada perkataan yg lebih tepat untuk menggambarkan keadaan pemikiran 'budak' yang memandu kereta tu, 'bengong' tu ringan sahaja...tidak menyalahi erti bodoh atau dunggu, suatu perkataan yang mana jika dilakukan akan menyebabkan orang lain cedera, derita atau terbunuh!

    agak ekstrem....tapi untuk membayangkan kegeraman dilapisi oleh kesabaran

    errr.....biasanya anonymous orang tak layan....syams, sila setting smula commentor kat blog ni, jgn dilayan pengunjung tak bernama

    ReplyDelete
  17. kepada anonymous, sila baca ni:

    fakta pertuduhan:

    Bahawa kamu, Mohd Yusri Bin Khairi, memegang kad pengenalan bernombor XXXXXXXXXXX yang pada 14 Oktober 2009, berusia pada kira-kira 16 tahun 11 bulan 29 hari, dengan memandu kereta wira berwarna hitam kepunyaan abang kamu bernombor pendaftaran DATXXXX, telah dituduh memandu tanpa lesen, pada hari itu juga 14 Oktober 2009 kamu dituduh melarikan seorang kanak-kanak perempuan berusia 12 tahun 11 bulan 29 hari pada kalendar masehi pada hari kejadian daripada penjaganya yang sah, pada hari itu juga kamu telah dituduh mendatangkan bahaya kepada kanak-kanak yang kamu bawa bersama dalam kenderaan tersebut, bahawa kamu juga telah dituduh menyebabkan kematian seorang penunggang motorsikal bernama XXXXXX bin XXXXXX yang memegang kad pengenalan XXXXXXXXXXXX berhampiran bulatan jalan XXXXX pada jam 2.10 petang, kamu juga dituduh enggan berhenti selepas kemalangan maut itu sebaliknya terus memecut di jalan nombor 3 menghala XXXXXX. Kamu juga dituduh melanggar beberapa peraturan lalulintas dan had laju, kamu dituduh memandu secara laju dan merbahaya, dan pada hari itu 14 Oktober 2009 jam 2.15 petang, kamu DITUDUH telah menyebabkan kematian XXXXXXX Binti XXXXX kad pengenalan XXXXXXXXXXXX seorang Guru dan ibu kepada dua(2) orang bayi yang masih kecil.......ADAKAH LAYAK ORANG INI DIPANGGIL BENGONG!!!??? Atau orang yg mengatakan bahawa dia tak layak itukah bengong?

    (Fakta berdasarkan saksi dan bukti inqueri)bukti2 peribadi selain yg didedahkan itu tidak boleh dinyatakan untuk tidak mengganggu siasatan

    ReplyDelete
  18. orang klu dah xsuke kite...kite buat semua salah...biasela tu...gelagat manusia...xpelah..pasni anonymous tu xleh dah nak komen...just registered user can comment...V(,'')

    ReplyDelete
  19. al-fatihah buat arwah.. salam takziah buat keluarganya..

    ReplyDelete
  20. SALAM.letaklah dunia itu d tnganmu bkan d hatimu(kata2 syeikh abdul qadir jilani)smoga ust syamsul smkin tinggi smngat juang dngan ujian yg mnimpa amin ya robbal aalamin-dari adindamu alfaiz_faz@yahoo.com

    ReplyDelete
  21. salam takziah dari saya.. sangat menyayat hati.. Semoga arwah ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.. Amin..

    Kasihan kepada anak-anak yang masih kecil itu.. Sedih.. Semoga semuanya tabah hadapi dugaan ini..

    ReplyDelete
  22. Salam takziah.

    semoga arwah dipermudahkan di sana.
    sungguh pilu saat ini.

    :(

    ReplyDelete
  23. salam..takziah utk deme sekeluarga..maaf dop alert lmbt ucap takziah..tupang sedih jgk..i.Allah..pasni nk dpt ahli baru kan?? ucap tahniah utk k.za deh!

    ReplyDelete
  24. Salam.ana ingin berkonsi gambar2 kereta arwah kak zi di blog ana buat info bekas2 pelajarnya.
    harap diizinkan.

    ReplyDelete


1. Berilah Teguran/Komentar Walau Sepatah Kata..
2. Komenlah Dengan Nama dan Blog Sendiri
3. Boleh Guna Kod² Seperti Ini < b >, < i >, < a >

Followers

[:: sembang-sembang ukhuwwah ::]


ShoutMix chat widget