Popular Posts

7/24/2009

baby menguji walidnya...aduyai...

U
jian ketika mengandung amatlah menguji kesabaran si suami..apa tidaknya,orang kata,apa yang diidamkan oleh isteri perlu dipenuhi sebab takut anak yang bakal lahir nanti sentiasa meleleh air liurnya..(isk..betul ke?ntahla labu..huhu)...mengidam memang menjadi kebiasaan si ibu yang mengandung...macam-macam yang diidamkan..nak tak nak,mesti tunaikan juga...si suami???oommm.. sabarrr..jelarr..(cara mengurangkan ketensenan)


kenapakah terkeluarnya posting begini???

baiklah...baru-baru ini baby menguji tahap sanggup berkorban walidnya dengan meminta untuk makan ubi,kalau di sebelah Ganu,kitorang memanggilnya ubi steler(name standard xtaw ape..)..walaupun ianya nampak senang dicari dan dijumpai,itu sudah tentu jika berada di Malaysia...tapi yang menjadi cabaran ialah kami sekarang berada di bumi Mesir..ubi ini hanya banyak didapati jika berada dalam musim dingin(sejuk)..sekarang sudahpun memasuki musim panas..so,itulah cabarannya...fuhh...musing ketang(pening kepala) si walid mencari-cari ubi ini...sekitar kawasan penempatan rakyat Malaysia dan juga di beberapa muhafazah yang kebetulan mengikuti lawatan exco KPT namun pencarian hampa..kemungkinan bukan harinya ubi itu dijual...

Pencarian ubi itu diketahui oleh sahabat baik saya dari Indonesia,akhi Masdar yang kebetulan terbaca status ym saya...beliau juga turut berusaha mencari di sekitar bu'uth(kawasan penginapan pelajar wafidin arab) namun tidak juga diketemui...dan secara kebetulan,seorang rakannya daripada Filipina juga mempunyai isteri yang mengidamkan perkara yang sama,iaitu ubi steler...huhu..akhirnya ubi steler yang dicari2 dapat dijumpai...kawan dari Filipina itu mendapatkan ubi itu daripada sebuah muhafazah yang agak terpencil dan jauh dari kaherah...Subhanallah..begitu indah perancangan Allah.

Di sini,saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih terutamanya akhi Masdar,Indonesia yang amat mengambil berat akan diri ini.juga saudara dari Filipina yang turut membantu.sungguh indah persaudaraan yang kamu semua tunjukkan..terasa kerdil dan malunya diri ini menjadi sahabat kamu semua...semoga persaudaraan kita semua terus terjalin erat...sesungguhnya saya mengasihi kamu semua...

juga saya ingin mengucapkan tahniah buat akhi masdar atas kejayaannya di dalam imtihan baru2 ini (result kontrol..harap tak berubah lagi) ..semoga anda terus berjaya hingga ke akhir hayat,insyaAllah...

p/s : baby..dahla mintak yang pelik2 ye..hehe..mintaklah ish(roti arab) ke...cili ke...hik3..:P

post signature



7 comments:

  1. Guane Syeikh.. Nk jd walid dh ke?? Alhamdulillah2... hehe

    ReplyDelete
  2. --> anonymous

    alhamdulillah begitulah kirenyer...walau sape pun gerangan saudara anonymous..saya ucapkan terima kasih kerana sudi berkomentar disini..selalulah jenguk sini ye..hehe..TQ

    ReplyDelete
  3. wa.. tahniah... nnt ble la taruk pic baby.. bape lama lg ye? :)

    ReplyDelete
  4. o da nampak lilypie kat bawah.. baru 3 bulan lebih..

    ReplyDelete
  5. Salam..

    Sayang kan ISTERI, kenalah usahakan.. yer tak? Semoga Isteri KEMBARA terus SIHAT utk ke Trimester yg seterusnya...

    ReplyDelete
  6. --> Nurul
    insyaAllah doktor jangka bulan satu..doakan segalanya selamat okey...terima kasih :D

    ReplyDelete
  7. --> Mama

    ye..betul3...(ni upin cakapla..)hehe...ape nak buat..dah nasib..nak tak nak..kne jugak carikan sebab sayang isteri dan baby..hehe..mekasih mama..:D

    ReplyDelete


1. Berilah Teguran/Komentar Walau Sepatah Kata..
2. Komenlah Dengan Nama dan Blog Sendiri
3. Boleh Guna Kod² Seperti Ini < b >, < i >, < a >

Followers

[:: sembang-sembang ukhuwwah ::]


ShoutMix chat widget