Popular Posts

7/09/2009

Semakin Hambar



Y
a Allah....semakin hari semakin malas rasanya nak menggedik mengedit blog ini...dan semakin hari jugak blog kesayangan kembara ni menjadi ketandusan pengunjung..huhu..sedih tu memang agak sedih...tapi kesedihan itu tidak layak untuk aku ungkapkan...ape yang pasti orang kate..."ko tak edit/update blog ko pesal??" haa..mesti ungkapan itu yang keluar dari mulut setiap pembaca.

teruskan membaca luahan hati kembara..ngee~



Apa sudah jadi???.


entahlah...nak cakap pun tidak kena...kemungkinan sudah lama meninggalkan blog ni..maklumlah,semenjak kebelakangan ini,kesibukan melanda kembara...berblog ini tidak boleh ditinggalkan.ianya seperti merajuk kot...tapi ianya tidak boleh lawan dengan yang satu ni...apa dia? AL-QURAN...kalau blog pun seperti merajuk...Quran apatah lagi...barangsiapa yang meninggalkan baca Quran..sudah tentu Quran semakin jauh dari kita...

Sehari kita tidak membaca Quran...Seminggu ia menjauh dari kita...seminggu kita tidak membaca Quran..Sebulan ia menjauh dari kita..dan begitulah seterusnya..oleh itu..janganlah kita sibukkan diri dengan perkara lain dan melupakan kitab suci dan juga mukjizat Nabi Muhammad yang masih kekal sehingga hari ini.

setakat ini sahaja coretan kembara kali ini...sambil2 mencari semangat dan idea...semangat sahabat-sahabat amat diperlukan..jumpa lagi..wslm





post signature



4 comments:

  1. Se agi, kalu dengor bab2 Islam ni, btabur lari....macam minyak jatuh dalam air, abih pah tepi, tinggal la minyak sorang diri....payoh benor nok tembusi tembok jahili bloger lain....

    tapi x pe....dakwah tetap dakwah....mcm biasa dalam gurau senda kita selit dakwah, dalam rock2 kita selit dakwah.....

    manusia merajuk x pe, jangan Allah merajuk....dalam kuburpun sorang2....

    ReplyDelete
  2. Salam ziarah dari Yanbu...

    Artikel yg ringkas tp menarik utk di renung bersama....

    Saya setuju dgn kamu tentang Al-Quran itu.. kalau kita mghafal satu surah... lepas tu cuba la kalau kita tak baca.... confirm lepas tu lupa dah... Ada hadith Rasululullah s.a.w mengatakan.. lebih kurang mcm ni///

    Sekali kita meninggalkan hafazan Al-Quran, umpama unta yg terlepas dari talinya... dia akan berlari dgn pantasnya...

    maknanya kita akan lupa lah lepas tu...

    ReplyDelete
  3. sedihnyaaaaaaaa.....arikel cukup memakan hati, limpa, jantung..cukup2 terkesan..Allahu RAbbi

    ReplyDelete
  4. Salam akhwan shbt..tulisan yg menarik.harap saudara terus berkarya ye..add la sy..www.toklawit.blogspot.com.

    ReplyDelete


1. Berilah Teguran/Komentar Walau Sepatah Kata..
2. Komenlah Dengan Nama dan Blog Sendiri
3. Boleh Guna Kod² Seperti Ini < b >, < i >, < a >

Followers

[:: sembang-sembang ukhuwwah ::]


ShoutMix chat widget