Popular Posts

7/29/2008

Malu Semalunya..



Ini cerita pasal seorang pemuda yang baru membukak satu pejabat baru. 
Al-maklumlah loan baru lulus kat bank dan hati meluap-luap nak bukak business...tak tahu lah business apa...nanti aku tanya dia...!! 

Pejabat dia tu tak laaa banyak sangat barangan pejabat yang diisinya, ada laa 3 biji meja dan kerusi tiap satu... almarinya... stationerynya la... tong 
sampahnya la... dan yang patut patut kena isi kat pejabat dan especially talipon...!! 

Dia ni boss kat pejabat tu...selepas mengemas bilik pejabat, dia pon releks laaa kat dalam opis dia tu...ye laaa...boss lah katakan?!! Mula lah berangan tu berangan ni...!! Tiba tiba pintu pejabat diketuk dari luar...ah!!...mesti pelanggan datang nie. Lalu disuruhnya orang yang diketuk pintu tu masuk.. masa tu jugak dia angkat talipon dan ceritalah projek besar besar...juta juta...pura-pura kat depan orang yang datang tadi...orang yang datang tadi hanya duduk diam tak kata apa apa... Bila dah puas cakap sampailah masa dia letak talipon tu...lalu dia pon kata kat pelanggan yang masuk tadi...errr!...maaflah...sibuk sikit... maklumlah projek tu...projek ni....tak boleh nak biar... kena arrange appointment dengan client...so...boleh saya bantu??!! Dengan selamba pelanggan itu kata... 

"Err...boss...saya ni dari Syarikat Telekom ...datang nak sambung wayar talipon...!! 
Agak korang laaa...camana eh reaksi pemuda tu...kalau lah kena kat aku...bengang beb... MALUUUUU...semalu-malunya!!!!!!!!!!!! Tak sanggup tengok muka mamat Telekom tu.....Gerenti kengkawan dia berdekah-dekah tergelak bila diorang dengar cerita mamat tu.. 
So, ingat tu..jangan bohong, jangan berlagak. Ok, tu jer...wassalam

No comments:

Post a Comment


1. Berilah Teguran/Komentar Walau Sepatah Kata..
2. Komenlah Dengan Nama dan Blog Sendiri
3. Boleh Guna Kod² Seperti Ini < b >, < i >, < a >

Followers

[:: sembang-sembang ukhuwwah ::]


ShoutMix chat widget